Hopp til innholdet

Om oss

Oslo bussterminal er landets største bussterminal. Herfra går flybussen og 400 ekspressbusser hver dag til Norge og Europa, i tillegg til Ruters regionbusser og turbusser rundt om i landet. Et trivelig byrom i hovedstaden, med serveringssted, kiosk, og en rekke nyttige servicetilbud. Oslo bussterminal – OBT – holder «flyplasstandard» på servicetilbud, sikkerhet og informasjon.

Landets største bussterminal

OBT inngår i hovedstadens mest sentrale kollektivknutepunkt. Herfra kommer du videre til bybussene fra OBT gateterminal, t-banens holdeplasser Grønland og Jernbanetorget, toget fra Oslo Sentralstasjon og trikken fra Jernbanetorget. Det er taxi, bysykler og øvrig mikromobilitet i Schweigaardsgate. (Se områdekart).

Det er også på- og avstigningssone med personbil på Kyss og Kjør i Schweigaardsgate, det er ikke tillatt å parkere – parkeringshus finner du imidlertid under Galleri Oslo, bygget terminalen ligger i.

Oslo bussterminal holder hus i hjertet av Gamle Oslo, med åpning mot Grønlands bugnende torg på den ene siden og Barcode på den andre, med rusleavstand til Karl Johan via Radisson Blu hotell, Oslo Spektrum og shopping på Oslo

Drift av terminalen

Ansvarlig for drift, forvaltning og utvikling av terminalen er Akershus kollektivterminaler FKF, et fylkeskommunalt foretak heleid av Akershus fylkeskommune.

Trafikktall OBT 2024

Trafikktall for 2024 Oslo bussterminal

ADRESSE
Oslo bussterminal
Schweigaardsgate 6
0185 Oslo

KONTAKT
Kontaktskjema
Epost: post.akt(at)afk.no
Telefon: + 47 23 00 24 00


© 2023 – Oslo bussterminal